Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Europës, Thorbjorn Jagland ka komentuar vendimin e opoziitës shqiptare për djegien e mandateve të deputetit.

“Në një demokraci, legjislatura është shkalla e parë ku çështjet politike që prekin të gjithë vendin duhet të debatohen dhe duhen kërkuar zgjidhje. Opozita shqiptare nuk duhet të braktisë parlamentin “. tha Jagland.

Duke u ndalur në protestën e opozitës së bashkuar në Tiranë, Jagland tha se palët duhet të përmbahen nga retorika e dhunshme dhe dhuna në rrugë. “E drejta e tubimit dhe demonstrimit duhet të ushtrohet në mënyrë paqësore “- u shpreh Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Europës.

VERITAS.COM.AL/