Gjykata e Lartë e SHBA të Mërkurën në mbrëmje bllokoi Guvernatorin e Nju Jorkut Andrew Cuomo që të vendoste prapa rreptë të pjesëmarrjes në shërbimet e kultit në zonat e goditura rëndë nga vala e dytë e koronavirusit.

Gjykata vendosi 5 me 4 për të ndaluar Cuomo në zbatimin e iniciativës së tij “Iniciativa Cluster” më 6 tetor kundër objekteve të kultit ku ishte bërë një padi për të kundërshtuar kufizimet.

Urdhri ishte gjithashtu i pari në të cilin gjykatësja Amy Coney Barrett luajti rol vendimtar. Barrett, e cila ishte e nominuara e tretë e Gjykatës së Lartë nga Presidenti Trump, nisi funksionet në gjykatë në 27 Tetor, pasi fitoi konfirmimin e Senatit pas vdekjes së Ruth Bader Ginsburg më 18 Shtator.

Ndërkohë, gjyqtari John Roberts I nominuar nga presidenti Bush, u bashkua me krahun liberal të gjykatës në mendimin kundërshtues, ai deklaroi se gjykata kishte vepruar me nxitim.

Iniciativa e Cuomo kishte krijuar kufij të koduar me ngjyra në tubimet masive dhe operacionet e biznesit, në një përpjekje për të ndaluar shpërthimin e koronavirusit në zonat e qytetit të New York-ut që po përjetonin një rritje të rasteve, sipas Bloomberg News.

VERITAS.COM.AL/