-‘Shtimi i një metër akull në çdo dimër, ky do të ishte një ndryshim i kënaqshëm’-

Kohët dëshpëruese thërrasin për masa dëshpëruese; dhe me temperatura afër Polit të veriut që arrijnë nga minus 20 në plus 20, më ngrohtë se një vit më parë, punët në Arktik në mënyrë të pamohueshme të zymta deri tani.

Por në vend që të rrimë e të shikojmë se si akulli në det po zhduket pak nga pak, shkencëtarët kurdisur një plan të çmendur për “ringrirjen” e Arktikut duke instaluar 10 milionë pompa ere mbi kapelen e akullit që të shpërndajnë ujin e detit mbi sipërfaqe dhe të plotësojnë akullin detar.

Strategjia jonë e vetme duket se do të jetë t’u tregojmë njerëzve që të ndalojnë përdorimin e lëndëve djegëse fosil”- tha për “The Guardian” një nga studiuesit që drejton projektin, Steven Desch, fizikant i Universitetit të Shtetit Arizona”

/Veritas.com.al/