Shtetet e Bashkuara thotë se “bota po përgjon” se si do t’u përgjigjen autoritetet e Iranit protestave anti- qeveritare që kanë shpërthyer në disa qytete.

Nëjë deklaratë e Shtëpisë së Bardhë thotë se Iranianët janë ngopur me “korrupsionin e regjimit dhe vënien e pasurisë kombëtare në shërbim të terrorizmit”.

Mijëra njerëz thuhet se u janë bashkuar protestave.

Njëkohësisht, autoritetet kanë nxitur mbështetësit e qeverisë që të dalin në demonstrime kundë rprotesuesve në të gjithë vendin, sot e Shtunë.

Turmat do të përkujtojnë demonatratat e vitit 2009 të mbajtura në mbështeje të qeverisë konservatore të Mahmoud Ahmadinejad.

Këto demonatrata ishin përgjigje të reformistëve ndaj zgjedhjeve të debatueshmeqë e sollën atë në pushtet.

Shërbimi Persian i BBC thotë së pruitet që mijëra njerëz janë bërë gati të vërshojnë në kryeqytetin e vendit, Teheran.

Veritas.com.al/