Shtetet e Bashkuara ka ndaluar qytetarët amerikan që të udhëtojnë për në Korenë e Veriut, sipas dy agjencive të udhëtimit që operojnë me udhëtimet në Korenë e Veriut.

Koryo Tours dhe Young Pioneer Tours thanë se ndalimi i udhëtimeve mund të shpallet më 27 korrik dhe do të hyjë në fuqi 30 pas 30 ditësh.

Ata u njoftuan nga ambasada e Suedisë, e cila drejton turizmin e Shteteve të Bashkuara në vend.

Shtetet e Bashkuara akoma nuk ka konfirmuar ndalimin e udhëtimeve për momentin, por përkeqësimi i marrëdhënieve ka ardhur pas burgosjes dhe vdekjes së studentit Amerikan Otto Warmbier.

Veritas.com.al/