Sot në mbrëmje do të ndodhë një eklips i pjesshëm i Hënës. Eklipsi do të shihet në pjesën më të madhe të Hemisferës Lindore. Kulmi i ‘spektaklit’ do të ndodhë në orën 20:20 minuta sipas kohës së Evropës së Mesme.

Eklipsi i pjesshëm i Hënës ndodh kur Toka lëviz ndërmjet Diellit dhe Hënës. Ekspertët thonë se kur të fillojë eklipsi, fillimisht do ta shihet një skuqje e pjesshme e Hënës.

Veritas.com.al/