Kanë nisur ta quajnë oborrtari i Trump. President i Francës- i cili i beson diplomacinë e tij, biendjet dhe sharmin e tij, mund të ndikojë në mendimin e homologut në Shtetet e Bashkuara, Donald Trump. Macron mbërrin në Uashington sot, e Hënë për një vizitë zyrtare thellësisht simbolike në Shtetet e Bashkuara, e para vizitë e liderve të huaj që nga koha kur Trump mori pushtetin.

Steka e vizitës është e lartë. Pritet që me Macron të shtohen planet e të ardhmes për Sirinë pas sulmeve të përbashkëta me raketa; gjithashtu edhe mbi pressionin e Macron mbi Trump ndaj marrëveshjes bërthamore me Iranin, për të cilin Trump do që të heqë dorë.

(Vijon)