Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, u bëri thirrje votuesve që të mbështesin Partinë Republikane në zgjedhjet për Kongres.

Votimi mbarëkombëtar sot shihet si referendum mbi presidencën e tij.

“Çdo gjë që kemi arritur është në rrezik të martën”, tha presidenti Trump në njërin prej mitingjeve përfundimtare.

Amerikanët votojnë sot për të gjitha 435 vendet në Dhomën e Përfaqësuesve, për 35 nga 100 vendet e Senatit dhe për dhjetëra guvernatorë të shteteve.

Republikanët tash për tash kontrollojnë të dyja dhomat e Kongresit, por shumë sondazhe sugjerojnë se demokratët kanë shanse të mëdha të fitojnë kontrollin së paku në Dhomën e Përfaqësuesve.

Sondazhet e fundit kanë treguar humbje të Demokratëve.

Veritas.com.al/