Etiketa: drejtesi

Shantazhi në Strasburg: A të ndalon treni i jetës… nëse nuk ndërhyn në drejtësi?! Je pa punë! VIDEO
Fjalë për fjalë: “Më mori Engjëll Agaçi, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave, e më thotë ç’e ke Ledi Biankun? ( Ledi Bianku- gyqtar përfaqësues i Shqipërisë në Gjykatën e Strasbu...
Në rrjetën e Vettingut bie një gjyqtar tjetër.
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Apelit në Durrës, Besim Trezhnjeva. Vendimi është dhënë sot në KPK. Sipas anëtarëve të institucionit, Trezhnje...
Federalët arrestojnë gjykatësin e shtetit Texas; por deri të hënën detajet janë ’në dry’.
Autoritetet Federale arrestuan një gjykatës demokrat të shtetit Texas pas një seri  sulmesh në sallën e gjykatës dhe në shtëpinë e tij. Informacionet mbi akuzat dhe detaje të tjerë mbi hetimin, mb...
Reforma: Në Poloni, Ministri i Drejtësisë do të emërojë gjyqtarët.
Parlamenti i Polonisë ka miratuar një ligj që i jep ministrit të Drejtësisë dhe Parlamentit fuqinë që të emërojnë gjykatësit pa konsultim me qarqet juridike. Partitë e Opozitës dhe grupet e të ...
Saga e Vettingut në Shqipëri: Kërkohet kontroll i plotë i qeverisë mbi Drejtësinë.
Nga Beata Stur - New Europe/ 27 Mars 2017/ Legjislacioni kontradiktor i verifikimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve për korrupsion të mundshëm ka ndezur debate e grindje në Shqipëri. Ndërsa qe...
Reforma në Drejtësi nuk është as e Amerikës, as e BE, por e George Soros
Reforma në Drejtësi nuk është as e “Amerikës, as e BE, por e George Soros Vetëm fitorja e Donald Trump mundi të nxisë guximin në media për të thënë të vërtetat. E vërteta që është thënë kaq koh...
Berisha bën thirrje të nadlet Rama në zullumet e Drejtësisë
Dyfytyrësia e Edi Ramës është pafytyrësi e neveritshme”, deklaroi sot ish-kryeministri, Sali Berisha. Tema e ditws ishte e  lidhur me emrat e përzgjedhur nga qeveria si kandidatë për në Gjykatën E...
Presidenti dekreton ndryshimet kushtetuese për reformën në drejtësi
Kreu i shteti Bujar Nishani ka dekretuar ndryshimet kushtetuese për reformën në drejtësi, që u miratuan me vota unanime në seancën e datës 22 korrik. Pritet që në muajin shtator Kuvendi të miratojë e...