Etiketa: eklipsi

Eksilpsi i Hënës ditën e 50 vjetorit të zbritjes së njeriut në hënë
50 vite që nga dita kur njeriu i parë shkeli në hënë, hëna ka bërë nderimin e saj të veçantë ndaj ngjarjes së ammdhe, me një eklips të pjesshëm hënor. Eklipsi ishte i dukshëm në disa pjesë të E...
Eclipsi i plotë hënor më 20-21 janar do të jetë i fundit deri në vitin 2022
  Uashington (AFP) - Njerëzit në Amerikën Veriore dhe Jugore, një pjesë e madhe e Evropës dhe Afrikës mund të shohin një eklips total  hënor gjatë natës nga 20 deri në 21 janar, ngjarja e ...
Hëna e kuqe: Gjithçka që duhet të dini rreth eklipsit hënor të kësaj jave
Ngjarja më e gjatë qiellore e këtij lloji deri tani do të jetë e dukshme në shumicën e pjesëve të botës të premten dhe të shtunën Eclipsi hënor më i gjatë i shekullit (deri më tani) do të zhvil...
Donald Trump e ka parë direkt, me sy të lirë, Eklipsin Diellor.
Edhe pse ishte thënë "mos e shikoni eklipsin pa mjete të duhura", presidenti Trump e ka parë direkt, me sy të lirë. Mediat kanë fotografuar dhe filmuar presidentin Donald John Trump duke parë m...
Eklipsi i Madh Amerikan ka nisur dhe po vazhdon…
Një hije gjigande e lëshuar nga Hëna kur ajo u vendos në diskun e Diellit sapo ka rënë në pbregun perëndimor të Afrikës Veriore. Gjatë një udhëtimi prej 80 minutash ai do të ndodhet në lindje, ...
Sonte kemi spektaklin e Hënës; eklipsi i pjesshëm
Sot në mbrëmje do të ndodhë një eklips i pjesshëm i Hënës. Eklipsi do të shihet në pjesën më të madhe të Hemisferës Lindore. Kulmi i ‘spektaklit’ do të ndodhë në orën 20:20 minuta sipas kohës së E...