Etiketa: ekonomi

Ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar është rritur 0.5% në tre muaj pas votës së Brexit
  Ekonominë e Britanisë e ndihmoi sektori i shërbimit që të rritej më shpejt sa sa pritej në tre muajt pas votës së Brexit-it. Këtë e dëshmojnë shifrat zyrtare britanike Ekonomia u zgje...
Dy ekonomistë fitojnë Çmimin Nobel për teorinë e kontratave.
Britaniku, Oliver Hart dhe finlandezi Bengt Holmstrom fituan Çmimin Nobel në Ekonomi, çmim që u dha sot, e Hënë,  nga Komiteti i Nobel në Oslo për punën që përgjigjen që i jepet çështjes se si ësh...
Austria njeh Sigurimet Shoqërore të Shqipërisë
  Austria është shteti i radhës i cili do të njohë sigurimet shoqërore të shqiptarëve. Qeveria ka dhënë miratimin e saj për njohjen e ndërsjellët të kontributeve shoqërore; kjo i hap rrugë...
A mund të ndërohet një biznes i madh me një buxhet të kufizuar?
Nga Misela Patrioti Historia përforcon besimin tim se paratë / financimi nuk është arsyeja kryesore që shumica e bizneseve dështojnë. Një gjë që më ka goditur mua në historitë që kam dëgjuar/le...
Faqja 2 prej 212