Britania po lundron në nxehtësinë 31C, tre persona kanë vdekur nga goditja e nxehtësisë në Spanjë pasi merkuri ka arritur si ne mesin e viteve 40, dhe një akullnajë malore në Suedi është shkrirë aq shumë sa që maja e saj nuk është më pika më e lartë e vendit.

Vala e nxehtësisë në Evropë nuk ka përfunduar akoma, me temperatura në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar që parashikimi për këtë fundjavë tregon një mesatare prej rreth 27C (80.6F), dhe maksimale 31C në Londër.

Alex Burkill, një meteorolog i Met Office, ka thënë se pavarësisht temperaturës më të freskët të ditëve të fundit “nuk është fundi i motit të nxehtë për verën”, ndërsa dielli kthehet në pjesën më të madhe të vendit.

Veritas.com.al/