BE ditën e mërkurë tha se hakmarrja ndaj tarifave, ku përshihet whiskey dhe motoçikletat, kundër punëve dhimbshme me metalet që ka imponuar Shtetet e Bashkuara, mund të jetë gati në fillim te korrikut.

Komisioni Europian, i cili trajton çështjet e tregut në 28 vendet e ‘bllokut’, po “pret që të kolaudojë procedurat përkatëse në koordinimin me shtetet anëtare para fundit të qershorit”, tha zëvendës- presidenti i Komisionit Europian, Maros Sefcovic në një konferencë për reporterët.

Kjo do të na lejojë “që detyrat e reja të fillojnë të aplikohen në korrik”, shtoi ai.

“Kjo është një përgjigje e matur dhe proporcionale ndaj një vendimi ilegal dhe të njëanshëm që është marrë nga Shtetet e Bashkuara për të imponuar tarifa mbi eksportet e çelikut dhe aluminit Europian, për të cilat ndjejmë keqardhje”, tha ish kryeministri Sllovak.

Tarifat e Trump kanë hyrë në fuqi me 1 Qershor dhe tani BE i bashkohet Kanadasë dhe Meksikës dhe disa aleatëve të ngushtë që kanë shpallur valën e tyre kundër Uashingtonit.

Veritas.com.al/