(FOTO: Nga BBC)

Në atmosferë, detet dhe polet, ndryshimi klimaterik është duke duke kapur nivele të reja shqetësuese në gjithë Tokën.

Kjo sipas analizave globale të detajuara të marra nga “the World Meteorological Organization (WMO)”.

Analizat tregojnë se viti 2016 ishte jo vetëm viti më i ngrohtë që është shënuar, por ai pa edhe rritjen e CO2 atmosferik në nivelin më të lartë. Ndërsa akulli në detin Arctic shënoi një dimër të dobët.

Kushtet e një moti ‘ekstrem dhe të pazakontë’ kanë vazhduar në vitin 2017- thonë studimet.

/Veritas.com.al/