(FOTO: Gjeneral McMaster)/ 

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka emëruar Gjeneral Leitnant HR McMaster si këshilltar i tij për Sigurinë Kombëtare.

Ai do të zëvendësojë në këtë detyrë Gjeneral leitnant Michael Flynn i cili dha dorëheqjen tre javë pas fillimit të detyrës.

Gjenerali i Ushtrisë Amerikane, HR McMaster ka shërbyer në Irak dhe në Afganistan, ku punoi si drejtues i një organizmi anti- korrupsion.

/Veritas.com.al/