Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump tha se nuk ka shtet që të mund të nënvleftësojë zgjidhjet Amerikane. Deklaratën ai e bëri sapo arriti në Japoni në fillim të udhëtimit maratonë në Azi.

Duke folur para trupave në bazën ajrore të Yokota, afër Tokyo, Trump u zotua për të siguruar ushtrinë se ai ka burimet e duhura për të ruajtur paqen dhe mbrojtur lirinë.

Vizita e zotit Trump vjen mes tensioneve në rritje me Korenë e Veriut për shkak të programit bërthamor dhe provave raketore.

Ky do të jetë udhëtimi më i gjatë në Azi i ndonjë presidenti të Shteteve të Bashkuara në 25 vjet.

“Askush, asnjë diktator, asnjë regjim… do të mund të nënvleftësojnë zgjidhjet Amerikane”, tha Trump përmes brohoritjeve të trupave ushtarake të Shteteve të Bashkuara dhe Japonisë, menjëherë sapo arriti në Japoni.

Veritas.com.al/