Nga:  CONRAD BLACK

-Dhe ai po ndjek objektivat në politikën e jashtme në Kinë dhe Meksikë-

Është e kënaqshme nëse vëzhgon ngritjen e ngadalshme në sondazhe  të Presidentit Trump, që mund ta krahasosh me një pamje të befasishme të ngritjes së një rakete ose të një avioni.

Votimi në sondazhet e javës së kaluar e ka nxjerrë zotin Trump në vlerësimin 43 për qind, nivel shumë më brilant, madje pak më mirë se vlerësimi për Obamën para tetë vjetësh, që në atë moment kishte muajin  mjaltit më të famshëm politik në Shtetet e Bashkuara që nga Dwight D. Eisenhower.

Mjedisi i përgjithshëm është duke u rritur. E drejta intelektuale e ka boshatisur ‘kuxhinën’ dhe nuk ka më çfarë pisllëqesh hedh mbi Trump.

Është e paprecedent se si ish drejtori i CIA që ka plot gjëra të ngarkuara në sponsorizimin e tij të aktivitetit partizan që në në zgjedhjet presidenciale, u kthye në një njeri që dukej se mbante në gojë shkumëzues interneti, si John Brannon. Por pas 18 muaj, askush nuk e çau më kokën për ato që thoshte ai.

Figurat e vjetra të Inteligjencies dhe Drejtësisë që tentuan të ngatërrohen në zgjedhje dhe pastaj në ujërat me baltë të ndërhyrjes pa sens të Rusisë, do të kërkonin kohë që të rrinë t’i shpjegojnë edhe për veten e tyre.

Sigurisht, komentatorë të tillë pa vlerë janë përsëri këtu. Por një pjesë e tyre po dëshmojnë shenja të mrekullueshme arsyeje.

Veçanërisht po të dëgjoje Tom Friedman në New Yorrk Times javën e kaluar duke folur për ‘Morning Joe drop-in’ duke u përballur me epokën e Trump dhe duke na këshilluar që të përgatitemi për emergjencën e George Ë. Bush dhe Barack Obama si liderë bipartizan të shpëtimit kombëtar dhe për restaurimin e rënies së presidencës së Trump.

Ai më bëri nostalgjik për fiksimet e dikurshme të njeriut. Më erdhi në mendje, si në një laptop ajo që ndodhi ëpr gjithë fëmijët e botës dhe për djallin që veproi në Ëest Bak, dhe për krijimin e të quajaturës ‘Doktrina Obama” që favorizon të gjitha qeveritë armiqësore, duke u nisur me kolonelët e Myanmar, me Kastron dhe Ajetollahët Iranian.

(Vijon…)

Veritas.com.al/