Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump thotë se ka propozuar eleminimin e tarifave në samitin e G7 në Kanada, si vendi më i industrializuar që po  lufton të zgjidhë diferencat mbi tregun.

Zoti Trump tha se bisedimet me miqtë liderë ishin ” ekstremisht produktive” pavarësisht nga tensionet mbi vendimin për të vendosur tarifa mbi importet e aluminit dhe çelikut.

Aleatët e Shteteve të Bashkuara ishin tgë xhindosur mbi këtë lëvizje, duke ngritur frikën mbi luftën globale të tregjeve.

Megjithatë, një komunikim i përbashkët u shënua mbi tregun dhe tarifat.

Komunikimi i anoncuar nga kreyministri i Kanadasë, Justin Trudeau, u firmos nga të gjithë liderët e G7.

Zoti Trump e la herët samitin dhe u nis për takimin e shënuar me liderin e Koresë së Veriut, Kim Jong-un që do të mbahet ditën e Martë.

Veritas.com.al/