Shtetet e Bashkuara ka rënë dakord që të punojë për uljen e pengesave të tregut me Bashkimin Europian, tha Trump ditën e Mërkurë pas takimit me shefin e Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker.

Të dy ranë dakord për të nisur një ‘fazë të re’ në marrëdhënie dhe të punojnë drejt tarifave sero, tha presidenti i Shteteve të Bashkuara.

Ata gjithashtu ranë dakord për të rritur tregun në shërbime dhe agrikulturë, mes të cilave edhe eksportin e farës së sojit të famshëm amerikan.

Marrëveshja u arrit mes tensioneve të ngritura mes SHBA dhe BE.

Veritas.com.al/