Donald Trump at the White House on Wednesday with Uzbek president Shavkat Mirziyoyev. Asked whether the summit was still on, Trump said: ‘We’ll see what happens.’ Photograph: Pool/Getty Images

-Pheniani ka kërcënuar që të tërhiqet nga samiti në mënyrë të njëanshme”, por Trump thotë se akoma nuk i është thënë gjë se bisedimet janë prerë-.

Donald Trump është akoma gati të takojë liderin e Koresë së Veriut, Kim Jong-un, në samitin e përbashkët muajin e ardhshëm, pavarësisht deklaratës nga Pheniani se uk është i interesuar të diskutojë me kërkesa “të njëanshme” që do të thotë të heqë dorë nga armët bërthamore, deklaroi të Mërkurën Shtëpia e Bardhë.

I pyetur nëse samiti i planifikuar për datën 12 qershor në Singapor, është akoma në rrugë, Trump iu tha reporterëve: “Të shikojmë çfarë do të ndodhë”.

Ai shoi se “ne nuk jemi njoftuar fare” se Koreja e Veriut ka anuluar samitin.

Presidenti tha se ai do të insistojë mbi çarmatimin bërthamor “në samitin e pritshëm më Kim. Megjithëse fjalët janë me dy kuptime. Koreja e Veriut i përdori këto fjalë për të përshkruar procesin afat- gjatë në të cilin të gjitha fuqitë bërthamore do të çarmatosen; ndërsa administrata e Trump ka interpretuar këtë si një çmontim dhe çrrënjosje të armëve bërthamore dhe raketave me rreze të gjatë në Korenë e Veriut.

Veritas.com.al/