Një stuhi e rrezikshme pritet të vije shpejt në East Coast të Shteteve të Bashkuara, ku deri tani ka shkaktuar përmbytje dhe shkatërrime.

Uragani Florence, që shoqërohet me erëra deri në 90mph (150 km/h), është i pari që godet mbi North Carolina.

Ai humbi fuqinë e paramenduar, por zyrtarët paralajmërojnë se mund të vrasë “shumë njerëz” përmes rreziqeve të “përmbytjeve katastrofike”.

Thirrjet për evakuim janë bërë për më shumë se 1 milionë njerëz.

Veritas.com.al/