Të hënën mbrëma, Presidenti Donald Trump dhe Kim Jong Un i Koresë së Veriut bënë histori kur u takuan në Singapor për të diskutuar denuclearizimin e mundshëm.

“Ne do të kemi një diskutim të madh dhe, mendoj, sukses të jashtëzakonshëm,” tha Trump gjatë një konference të përbashkët për shtyp përpara se të shtonte, “Ne do të kemi një marrëdhënie të shkëlqyeshme, nuk kam asnjë dyshim”.

Trump gjithashtu shkroi në twitter se takimet “në mes të shtabeve dhe përfaqësuesve janë duke ecur mirë dhe shpejt.”

Në fund, Trump dhe Kim nënshkruan një marrëveshje për te cilën Associated Press raportoi se është për “denuclearizimin e plotë të gadishullit Korean”.

Megjithatë, gjatë ngjarjes në të cilën të dy nënshkruan marrëveshjen, Jim Acosta i CNN i ndërpreu duke bërtitur për të bërë pyetje:

“Zoti. President, a ra dakord ai që të denuclearizojë?”, pyeti Acosta.

“Po e fillojmë këtë proces shumë shpejt. Shumë, shumë shpejt, “u përgjigj Trump.

“A keni folur për Otto Warmbier, zotëri?” vazhdoi me pas Acosta

Trump nuk iu përgjigj pyetjes, por më vonë deklaroi:

“Ju do të shihni gjithçka për pak kohë. Letra që po nënshkruajmë është shumë gjithëpërfshirëse, dhe mendoj se të dyja palët do të jenë shumë të impresionuara me rezultatin. Ne këtë pune u desh dhe hyri një vullnet shume I mire. Shumë punë, shumë përgatitje. Unë dua të falënderoj të gjithë në të dyja anët. ”

Veritas.com.al/