Si të ishte apokaliptike:  Zjarri që ra në Qafën e Muzinës, mes Gjirokastrës dhe Delvinës, brenda ditës mori përmasat e një sperktakli të mallkimit natyror. Gjithë Mali i Gjerë është në flakë si të jenë ndezur qiejtë. Deri tani raportohet e janë djegur dy banesa dhe një kishë; zjarri po i afrohet Dropullit me fshatrat e tij magjikë.

Por po kaq shpejt zjarri i Muzinës mori ‘këmbë’ e shkoi në mediat e botës, deri në Amerikë.

CNN ak pubblikuar lajme dhe një set fotografishë nga zjarri i Sarandës, ndoshta si një ‘bukuri tragjike’ që zbulron faqet e mediave.

CNN shoqëron foton në instagram me këtë përshkrim:

“Zjarr në një pyll pranë Sarandës në Jug të Shqipërisë. Zjarret në pyje janë përhapur në gjithë Shqipërinë, më së shumti në zona të largëta ose të vështira për tu arritur, pasi vendi po përballet me temperatura të nxehta”.

Veritas.com.al/