Etiketa: ditelindje

Sot, Ismail Kadare- 82 vjeç
Më 28 janar të vitit 1936, 82 vite më parë, lindi poeti dhe shkrimtari i shquar shqiptar, Ismail Kadare. Kadare lindi në Gjirokastër, ku përfundoi edhe arsimin e mesëm. Kadare është një nga shk...
9 prill 1933… Ta gëzojë ditëlindjen Jean-Paul Belmondo!
Mbi 80 e ca role në kinema, nga "Pa frymë" (A bout de souffle) te "Burri nga Rio" (L'homme de Rio), nga "Borsalino" te "Professionnel", Jean-Paul Belmondo, ose Bébel, siç e thërrasin, është një ng...