Hapet tenderi për Bypassin Vlorë-Orikum. Projekti 100 milionë dollarë
Tenderi për ndërtimin e Byspassit 1 Vlorë-Orikum, pjesë e projektit të rrugëve lidhëse lokale dhe rajonale, u hap së fundmi në sistemin e Bankës E...
“Ekonomia shqiptare rritet me 3.2%”, BB: Konsumi, shpenzimet publike e turizmi- faktorë për të ardhura
Banka Botërore parashikon se ekonomia shqiptare do të rritet me 3.2 përqind këtë vit. Në raportin më të fundit për Perspektivat Ekonomike Globale,...
Balluku publikon grafikun e akseve rrugore që përfundojnë gjatë vitit 2024
Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, përmes një postimi në rrjetet sociale, ka bërë të ditu...
Vit i mbarë për ekonominë, arritjet përtej pritshmërive gjatë 2023
Ekonomia shqiptare ka përjetuar momente me rëndësi përgjatë vitit 2023. Një ndër to është dalja e vendit nga lista gri e pastrimit të parave. Kjo ...
Shqipëria jashtë listës gri/ Eksperti: Roli i drejtësisë themelor në këtë proces, të konfiskohen pasuritë e vëna në formë kriminale
Institucionet e drejtësisë kanë luajtur rol kyç për daljen nga lista e parandalimit të pastrimit të parave. Zëvendëskryeministrja Belinda Balluku,...
Banka e Shqipërisë rrit normën bazë të interesit në 3.25 përqind
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë vendosi të rrisë normën bazë të interesit për herë të parë që nga muaji mars i këtij viti, nga 3% në 3....
Shqipëria e dyta në rajon, para Serbisë dhe RMV për rritjen ekonomike: Banka Botërore.
Ekonomia shqiptare pritet të ketë një ecuri pozitive gjatë këtij viti duke u pozicionuar e dyta në rajon. Para nesh renditet Mali i Zi ndërsa lemë...
Rekord të ardhurash nga emigrantët/ Civici: 2023 ose viti i daljes nga kriza
Eksperti për çështjet e ekonomisë, Adrian Civici ka folur për dërgesat e emigrantëve në pjesën e parë të viti, të cilat kanë shënuar shifra rekord...
Nafta në Shpirag, parashikohet deri në 4 milionë dollarë fitime në ditë
Taksat që do mblidhen çdo vit nga nxjerrja e naftës në Shpirag dhe jo vetëm, parashikohet të arrijnë deri në disa qindra milionë dollarë sipas eks...
Kredi për administratën me zero interes/ Përfitojnë mjekë, policë dhe ushtarakë
Punonjësit e administratës publike do të përfitojnë kredi për shtëpi me 0% interes. Vendimi për skemën mbështetëse është publikuar në fletoren zyr...