Pse është rritur leku në kursin e këmbimit?. Themeli i BSH: Investimet e huaja dhe eksportet kanë ndikimin kryesor.
Drejtori i politikave monetare pranë Bankës së Shqipërisë, Erald Themeli, këtë të premte ka dhënë detaje në lidhje me luhatjet e kursit të këmbimi...
Monedha evropiane, Euro, humb sërish pikë përballë lekut
Monedha europiane ka nisur të humbasë përsëri pikë kundrejt  monedhes shqiptare. Vetëm në 5 ditë euro është dobesuar me 2 pikë. Sipas kursit të...
Bie përsëri euro dhe dollari/ Monedha europiane këmbehet me 102 lekë, dollari 93
  Pas rritjes së papritur që shënuan javën e kaluar, valuatat e huaja i janë rikthyer sërish rënies këtë fillim jave. Sipas kursit të Bankë...
Nis rritja/ Valutat ndërkombëtare fitojnë pikë ndaj lekut
Euro i është rikthyer rritjes. Sipas Kursity zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha evropiane këmbehet të enjten me 104.87 lekë. Po ashtu edhe...
A po ngjallet valuta e huaj? Civici: Janë luhatje të vogla, ndikimi vjen nga klima financiare europiane
Pasi prekën fundin, monedhat e huaja këtë javë kanë nisur të ringjallen duke dhënë një sinjal shprese në treg. Kjo për ekspertin për çështjet e...
Standard i ri euro-lekë. Eksperti: Leku ka një raport të lartë vlerësimi në raport me monedhat e tjera.
Eksperti për çështjet ekonomike, Majlind Lazimi ka folur në lidhje zhvlerësimin që ka pësuar monedha euro kundrejt lekut së fundmi. Lazini në n...
Rriten depozitat krahasuar me një vit më parë, 1 miliardë euro më shumë
Euro është kthyer në monedhën e preferuar të qytetarëve shqiptarë për të ruajtur kursimet. Vetëm në muajin maj të këtij viti në sistemin bankar de...
Euro bie në nivelet e minimumit historik
Euro po humbet sërish pikë me ritme të qëndrueshme në kursin e këmbimit me Lekun. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, mone...
Vazhdon ulja e borxhit publik. Banka e Shqipërisë: U rritën të ardhurat
Niveli i borxhit publik ka pësuar një ulje të fortë gjatë viti të kaluar .Analiza e Bankës së Shqipërisë tregon se në fund të vitit 2022 borxhi pu...
Euro në rënie, prek nivelin më të ulët të vitit
Monedha europiane euro vazhdon të zhvlerësohet përballë lekut. Një euro sot këmbehet me 112.6 lekë, niveli më i ulët i regjistruar qe prej v...