Etiketa: ekonomia

Trump, gjatë intervistës me Fox News mbi koronavirusin, bën thirrje për ri-hapjen e ekonomisë aty nga Pashkët. “Na duhet t kthehemi në punë”
President Trump tha të martën  në një bisedë me Fox News tha se ai do që ekonomia e vendit të ri-hapet nga Pashkët, mes pyetjeve se sa gjatë do të qëndrojnë njerëzit në shtëpi dhe bizneset të qënd...
Shefja e re e FMN-së, Georgieva, thotë se shqetësimi botëror është ‘ngadalësimi i sinkronizuar ’
Uashington (AFP) - Mosmarrëveshjet e ashpra tregtare janë duke minuar ekonominë globale, e cila do të shohë rritjen e saj më të ngadaltë në gati një dekadë, tha të martën shefja e re e FMN. Hul...
Alarmi i Lagarde: “Ekonomia botërore është në rrezik”
Drejtorja e Përgjithshme e  Fondit Monetar Ndërkombëtar leshon paralajmërimin e saj për ekonominë globale të vitit 2019. Brexit dhe tensionet e tregtisë peshojnë në veçanti Nga: Renato Zuccheri...
Rritja ekonomike në Shqipëri do ngadalësohet/ BMI- Fitch
BMI Research, pjesë e grupit të njohur ndërkombëtar të vlerësimit, Fitch, ka publikuar në korrik raportin e fundit për indeksin e rrezikut në Europën Juglindore. Indeksi i BMI’s i rendit vendet...
Fakte mahnitëse mbi ekonominë e Trump, që media e elitës nuk do t’ia dijë.
Tani që po mbushet një vit nga Presidenca e Trump, nuk ishte aq e gjatë koha sa t’i jepte atij lidership të plotë mbi ekonominë e Amerikës. Por duket një çudi të jetë bërë kaq shumë në ekonominë a...
Në vitin 2019, rritje ekonomike mbi 5 për qind, deklaron kryeministri Rama
Kryeministri Edi Rama ka deklaruar  sot, pas mbledhjeve maratonë të qeverisë së padekretuar, në Velipojë, se është gati për të nisur rrugën e re për një rritje ekonomike mbi 5 për qind në 2019. ...