Etiketa: fizike

Zbulimi i një planeti në Univers u jep çmimin Nobel tre shkencëtarëve së bashku.
Tre shkencëtarë kanë marrë çmimin Nobel në fizikë, për 2019, për zbulimet e tyre të rëndësishme mbi universin. James Peebles, Michel Mayor dhe Didier Queloz u shpallën fituesit e këtij viti në ...
Gruaja e parë që fiton çmimin Nobel në Fizikë në 55 vjet, krahas Marie Curie.
Çmimi Nobel në Fizikë i vitit 2018 i është akorduar një gruaje për herë të parë pas vitit 1963. Donna Strickland, nga Kanadaja, është gruaja e tretë fituese eçmimit, krahas Marie Curie që fitoi...
Valët e Einstein çojnë tre shkencëtarë amerikan Çmimin Nobel në Fizikë.
(FOTO: Weiss (majtas) mori gjysmën e çmimit; Thorne (Qendër) dhe Barish (Djathtas) ndanë gjysmën tjetër)./ Çmimi  Nobel në Fizikë për vitin 2017 iu ëhstë akorduar tre shkencëtarëve nga Shtetet ...
Çmimi Nobel në Fizikë për një materie të çuditshme
  Me Çmimin Nobel në Fizikë janë shpërblyer tre shkencëtarë të lindur në Britani, për zbulimin e formave të çuditshme të materies. David Thouless, Duncan Haldane dhe Michael Kosterlitz,...