Etiketa: jeleket-e-verdhe

Champs-Élysée në flakë dhe fishkellima kundër Macron: Parisi një Bastille e re
-Përleshje te dhunshme në paradë: jelekët e verdha në shesh, 175 arrestime. Policia gjuan gaz lotsjellës, rrugë te evakuuara- Emmanuel Macron nuk fshihet dhe përpiqet ta shfrytëzojë. Ai shfaqet...
Francë, futet në një bar një nga ‘jelekët e verdhë: në fillim sekuestron dhe pastaj qëllon
-Burri edhe kishte qëlluar ndaj agjentëve dhe kërkuar të fliste me një negociator. Për momentin, pista terroriste nuk është ajo e privilegjuara- Nga: Aurora Vigne / Frike në Francë ku katër ...
Autoriteti francez rrëzon masat për ndalimin e protestave të “jelekëve të verdhë”
  Paris (AFP) - Këshilli Konstitucional i Francës ka goditur të Enjten një masë që do t'i lejonte autoriteteve të ndalonin individë të caktuar për të protestuar, një element kyç i planit t...
“Jelekët e verdhë? Bij të shkatërrimit Hollande-Macron. Protagonistët e revoltës më të madhe moderne”
-Politologu: "E tyrja është lëvizja më e qëndrueshme shoqërore që nga fundi i luftës"- Nga: Gaia Cesare / "Përfaqësojnë rebelimin e parë masiv të një shoqërie te uberizuar, që është e bazuar...
Komisioneri Evropian për të Drejtat e Njeriut kritikon Francën për goditjen e dhunshme të jelekëve të verdhë
Janë ngritur shqetësime "për numrin dhe ashpërsinë e lëndimeve që rezultojnë nga përdorimi i forcës nga oficerët e zbatimit të ligjit" gjatë protestave anti-qeveritare të Jelekëve te Verdhe në Par...