Etiketa: krishti

Njoftimi i Arkeologut Britanik: “Gjendet shtëpia e fëmijërisë së Jezusit”
Shtëpia e fëmijërisë së Jezusit do të gjendej nën rrënojat e një kishe bizantine, vendosur ne radhë poshtë një manastiri Gerry Freda Nga bota arkeologjike vjen lajmi se janë mbledhur prova t...
Zbulohet papirusi më i vjetër kristian në botë: është një letër e vitit 230 pas Krishtit
Është dëshmia kristjane më antike në botë. U zbulua nga një profesoreshe e  Universitetit te Bazelit Nga: Francesca Bernasconi Është dorëshkrimi më i vjetër i krishterë në botë, që daton nga...
Kryeministri iPakistanit: “Nuk përmendet Jezusi në histori”
  Kryeministri i Pakistanit, Imran Khan, kohët e fundit theksoi se, ndërsa jeta e Muhamedit te Islamit "është pjesë e historisë", nuk ka "përmendje" të Jezusit në historinë njerëzore, rapo...
Katër të panjohura shkencore për kryqëzimin
Ekzistenca e Krishtit vazhdon të mbetet një debat dhe zyrtarisht nuk pranohet jashtë rretheve fetare edhe pse ka të dhëna që e mbështesin, (p.sh historiani Flavio Josefo e përmend si një njeri rea...
Nëse Krishti zbret sonte në Shqipëri…, në cilën anë do të ishe?!
Nga: Enkel Demi Sot, është e Premtja e Madhe, ditë morti e përbotshme, sepse pikërisht gjatë Pashkës hebraike, njerëzimi vrau Zotin. Shenja e zisë mbulon besimtarët, të cilët do të jenë dëshmitarë të...