Etiketa: is_tag

Zbulime të reja në Amfiteatrin e Durrësit, arkeologët gjejnë gjurmë varresh dhe një furrë qeramike
Një furrë për prodhimin e qeramikës dhe disa gjurmë varresh janë zbulimet më të fundit në amfiteatrin antik të Durrësit. Gjetjet e reja  do t’i nënshtrohen vlerësimit të ekspertëve për të përca...
Zbulimi i rrallë arkeologjik në Tepelenë, vendbanimi mund të jetë më i madhi në Ballkan
Në emisionin “ABC e Mëngjesit,  arkeologu Eduard Shehi foli për zbulimin e rrallë arkeologjik në Tepelenë. Ai tregoi se janë kontrolluar rreth 70 ha dhe u izoluan rreth 20 site. Gjithashtu ai z...
Në Durrës zbulohet një site i madh arkeologjik, po gërmohej për ndërtimin e një shkolle.
Delegacioni Europian në Tiranë ka shpërndarë fotot dhe një tekst, për një zbulim arkeologjik, gjatë ndërtimit të një shkolle të re në Durrës. Zbulime të mahnitshme në kantierin e shkollës 9-vje...
Ku po ndërtohet sot Valeria në Durrës, u zbuluan dy varre të para- Mesjetës. VIDEO
Gërmimet arkeologjike në kantierin e ndërtimit të “Velierës” në Durrëës kanë nxjerrë në dritë disa varre dhe struktura murale të periudhës së antikitetit . Deri më tani janë zbuluar 3 varre. Ar...
Gjykata Administrative pezullon punimet në sheshin “Veliera” në Durrës.
Në zonën arkeologjike të qytetit të Durrësit, nën tokën e të cilit janë "varrosur" dëshmi të disa qytetërimeve, po kryhet një masakër ndërtimesh. Ditët e fundit publiku i Durrësit dhe në mbarë ven...