Etiketa: is_tag

Një grup i pedagogëve të universitetit paralajmëron për grevë urie
Që prej nisjes së vitit akademik një pjesë e pedagogëve të universiteteve publike ka bojkotuar mësimin, duke protestuar për rritje të rrogës me 50% brenda dy viteve dhe rritje të financimeve p...
Disa pedagogë bojkotojnë, por viti i ri akademik nis në gjithë vendin.
Ka nisur sot në vend viti i ri akademik, ku në disa universitete është parashikuar të protestohet për të paktën dy orë, ndërsa në të tjera mësimi do të vijojë normalisht. Sindik...
Rama kërkon që diplomat e universiteteve tona të njehësohen me ato të BE
Kryeministri Edi Rama tha se do të propozojë që diplomat e universiteteve shqiptare të jenë të barasvlershme me ato të universitetet europiane, gjatë takimit për diskutimet mbi komunitetin e r...
Studentët kundërshtojnë vaksinimin dhe testin e COVID/ Viti i ri akademik nis me tensione
Viti i ri akademik 2021-2022 ka nisur me tensione sot në disa fakultete të vendit, pas kushtit të hyrjes me vaksinë COVID-i ose test negativ.  Studentët e pavaksinuar janë përplasur me tre po...
Nesër nis viti i ri akademik. Rektori i Universitetit të Tiranës thotë se ‘shumë gjë varet nga sjellja jonë me masat mbrojtëse’.
Rektori i Universitetit të Tiranës me një mesazh drejtuar gjithë studentëve që nesër do të shkojnë në auditore, thotë se duke qenë në situatë pandemie, secili duhet të respektojë masat mbrojtë...
Evis Kushi: Shtyhet hapja e universiteteve deri në 17 tetor
Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi ka lajmëruar se java e ardhshme do të jetë “Java e Vaksinimit Masiv të Studentëve”. Ndaj viti i ri akademik do të fillojë zyrtarisht në datën 18 tetor...
Rama: Studentët mund të marrin diploma europiane këtu, në Shqipëri!
Qeveria shqiptare ka nisur sot konsultimin me rektorët e universiteteve publike për ngjitjen e Arsimit të Lartë dhe krijimin e Komitetit të Përbashkët për Politikat e Arsimit të Lartë. Ky f...
COVID19/ Hapen universitetet, hiqet karantina për të ardhurit nga Maqedonia e Veriut e Greqia!
Nisur nga ulja e rasteve të infektimeve dhe incidencës së COVID-19, Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur që të hapen auditorët në universitete vetëm për provime dhe konsiultime si dhe të hiqet...
Shahini shtyn zgjedhjet në universitete: Duhet pjesëmarrje gjithëpërfshirëse!
Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Besa Shahini ka dhënë një lajm të rëndësishëm mbi datën e zgjedhjeve për organet drejtuese të institucioneve të arsimit të lartë (IAL). Ajo tha se: “D...
Shteti mund të ndërhyjë në autonominë universitare. Rama paralajmëron drejtuesit e universiteteve.
Kryeministri Edi Rama ka kërcënuar sot drejtuesit e Universiteteve, duke kërkuar zbatimin e disa prej kërkesave të studentëve. Gjatë fjalës së tij, ai tha se nëse nuk merren parasysh kërkesat, atë...