Etiketa: is_tag

Persiatje/ Nënshkrim në gjethe Nëntori…
Nga: Anila Rezhda Nëntori erdhi si çdo vit në orën dhe kohën e duhur. Ai më përkufizon në dalje, më mbështjell trupin me kuvertë të ngrohtë, më udhëzon të pi një liker Barbaroz të bërë me dashu...
Nesër, në gjysmën e dytë të ditës, nis vjeshta
Vjeshta, kaq e mirëpritur, duket se këtë vit ka ardhur me ' thikë'. Dy stinët ndahen nesër në mesditë njësoj si të ishin dy gjysma pa liudhje. Menjëherë pas një dite me te,peratura deri 32 grad...
Sot, më në fund, vjeshta nis rrugën e saj; shira dhe ulje temperature.
Këshilla e parë miqësore do të ishte që në mëngjes: 'Merrni çadër me vete!'. Nga mbasditja nisin shirat dhe ulen temperataurat me 2-3 gradë Pjesa më e madhe e vendit paraqitet me kthjellime dhe...