Etiketa: austri

Lideri më i rëndësishëm i kombit gjerman është Sebastrian Kurz, jo Angela Merkel
(FOTO: Angela Merkel dhe Sebastian Kurz)/ Nga: William Cooke, The Spectator/ Kush është politikani më i rëndësishëm në Gjermani? Angela Merkel? Jo, është kancelari Austriak, Sebastian Kurz. ...
Zëvendës-kancelari austriak thotë se ‘Kosova, padyshim është pjesë e Serbisë’. Austria distancohet nga deklarata.
Zëvendës-kancelari i Austrisë, Heinz-Christian Strache, ka dhënë mendimin e tij pas asaj se BE-ja dëshiron ta bindë Serbinë që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur. Ka thënë se Serbia ka forcuar ‘...
Thesari i Shqipërisë ndodhet jashtë kryeqytetit…
-Përshkrim për Shqipërinë në media austriake-. Vetëm disa dekada më parë, për Shqipërinë dihej shumë pak. Vizitorët e huaj vinin në mënyrë sporadike dhe vetëm për raste të veçanta, siç ishin ndeshj...
Emigrantët nga vendet Islamike kanë qëndrim mesjetar ndaj hebrenjve, grave, të pafeve dhe personave gay/ Studimi.
Një vështrim akademik mbi azil- kërkuesit në Graz, Austri, ka zbuluar fetarinë në rritje dhe një sjellje për të ardhur keq ndaj Hebrenjve, ndaj njerëzve gay, grave dhe ‘të pafeve’. Studimi ësht...
Ekstremistët e djathtë të Austrisë kthehen në koalicionin qeverisës.
(FOTO: Sebastian Kurz (djathtas) dhe  Heinz-Christian Strache i Partisë së Lirisë arrijnë marrëveshje për koalicion)/ Partia Konservatore ‘Partia e Popullit’ ka rënë dakord për koalicion me të ...
Thuajse gjysma e kriminelëve në Tyrol të Austrisë janë të huaj.
Një raport nga rajoni Tyrol i Austrisë ka treguar se 47 për qind e të gjithë kriminelëve të supozuar në gjysmën e parë të vitit , janë me origjinë të huaj. Policia tha se nga totali i 13,360 të...
Kurz i Austrisë, lideri më i ri në botë, shpall fitoren
Rezultatet e para nga nga votimet e sapombylluar, tregojnë se Partia Popullore e Austrisë (OVP) e Sebastian Kurzit fitoi në zgjedhjet e sotme të parakohshme parlamentare në Austri. Kurz me sigu...
Zgjedhjet në Austri: 31-vjeçari Sebastian Kurz, që sot, do të jetë lideri i ardhshëm.
(Sebastian Kurz ka ndryshuar krahun e partisë konservatore, duke e lëvizur më djathtas dhe më afër me çështjen e emigracionit)/ Austriakët po votojnë për zgjedhjet e përgjithshme ku favoritii kryes...
Austria ndalon mbulimin e fytyrës.
By Beata Stur/ New Europe Ligji i ri i konservatorëve të Austrisë për ndalimin e ferexheve dhe burkave, hyn në fuqi më 1 Tetor. Nën ligjin e ri, kushdo që vesh rrobe të tillë që mbulon fytyrën ...
Austria kërkon të dalë nga skema e Emigracionit në BE.
Austria do të tërhiqet komplet nga programi i rishpërndarjes i emigrantëve të formuluar nga Bashkimi Europian, sepse deri tani ka marrë mjaft prej tyre- sipas ministrave të qeverisë. Sekretari ...
Faqja 1 prej 212