Etiketa: papa-francesku

Papa Françesku bën thirrje për Ekonomi të Gjelbër, Edukim të Gjelbër, Spiritualitet të Gjelbër.
THOMAS D. WILLIAMS, PH.D. ROME — Papa Françesku lëshoi një raport të tmerrshëm mbi gjendjen e planetit, të martën, duke këmbëngulur se toka po vuan krizën më të rëndë mjedisore të historisë së ...
Papa Françesku adopton sloganin e Joe Bidenit ‘Build Back Better’
THOMAS D. WILLIAMS, PH.D. ROME - Papa Françesku ka zgjedhur sloganin e Joe Bidenit "rindërto më mirë" për të përshkruar vizionin e tij për ringritjen e madhe pas pandemisë së koronavirusit, duk...
Aya Sofia: Papa ‘ndjen dhimbje’ teksa muzeu i Stambollit kthehet në xhami
Papa Françesku ka thënë se i ka "dhembur" me vendimin e Turqisë për të kthyer Aya Sofia të Stambollit përsëri në një xhami. Duke folur në një shërbese në Vatikan, udhëheqësi Katolik Romak shtoi...
Papa Françesku: “E keqja duket se mbretëron supreme” në botën e sotme
Nga: THOMAS D. WILLIAMS, PH.D.   ROME - Papa Françesku u bëri thirrje të krishterëve të Shtunën të jetojnë me shpresë, përkundër shumë telasheve dhe dhimbjeve të mëdha që pllakosën botë...
Predikuesi për Papa Françeskun: Virusi na kujton se ne të gjithë jemi të vdekshëm
AP QYTETI I VITIKANIT (AP) - Në shenjë të bindjes se përulur, Papa Françesku u gjunjëzua për disa minuta në dyshemenë e një Bazilikate gati të zbrazur të Shën Pjetrit në një shërbim të së Premt...
Papa Francesku lutet për punonjësit ‘Heroikë’ të shëndetësisë dhe priftërinjtë që vdiqën duke u kujdesur për viktimat e koronavirusit
THOMAS D. WILLIAMS, PH.D. ROME - Papa Françesku ofroi lutje speciale për mjekët, infermierët dhe priftërinjtë që kanë vdekur duke ndihmuar ata që preken nga COVID-19, duke i quajtur ata "heronj...
Epoka e “dy papëve” po merr fund; ja prapaskena.
 Me largimin e Monsinjor Georg Gaenswein mund të zvogëlohet pesha e Ratzinger në ekuilibrin midis dy "papëve" Nga: Giuseppe Aloisi  Ka të ngjarë që tregimi i vatikanit “mbi dy papët” të marr...
O Kina o Shtetet e Bashkuara: ‘Rruga pa dalje e Papa Franceskut
Nga Francesco Boezi   Papa Françesku është papa i cili ka favorizuar një "marrëveshje të përkohshme" me Republikën Popullore të Kinës. Jorge Mario Bergoglio është, për të djathtën konse...
Papa Francesku krahason murin kufitar të Trump me Murin e Berlinit
Mark Anstendig/Michael Ochs Archives/Getty   Papa Francesku krahasoi murin kufitar që ngrihet midis SHBA dhe Meksikës me Murin e Berlinit të ndërtuar në vitin 1961 për të mbajtur gjerma...
Ekologjia, laicizmi dhe multikulturalizmi: Kisha drejt revolucionit
-Sinodi në Amazon i Kishës Katolike mund të ndryshojë katolicizmin përgjithmonë. Këto janë ndryshimet kryesore mbi tavolinë- Nga: Francesco Boezi  Dokumenti përgatitor për Sinodin e Amazon ë...
Faqja 1 prej 3123