Etiketa: perandori

Japonia shpall 10 ditë festë për lamtumirën e Perandorit
-Me rastin e abdikimit të Perandorit Akihito dhe kurorëzimit pasues të sovranit te djali i tij, Princi Naruhito, qeveria e Japonisë ka shpallur ne vazhdim dhjetë ditë te festes kombëtare me kuaj m...
Anëtari më i moshuar i familjes mbretërore të Japonisë vdes në moshën 100 vjeç.
  Princ Mikasa, 100 vjeç,  xhaxha i perandorit të Japonisë Akihito, vdiq të Enjtën. Ai la vetëm tre trashëgimi  në fronin Chrysanthemum, njoftoi Agjencia e lajmeve e Perandorisë. Vdekja e...