Etiketa: venecia

Të presim pak minuta: Komisioni i Venecias publikon raportin final mbi Metën
Komisioni i Venecias ka publikuar opinionin final për presidentin Ilir Meta, lidhur me veprimet e këtij të fundit sa i takon zhdekretimit të datës së zgjedhjeve të 30 qershorit. Në dokument thu...
Përfundimtare, Venecia: Meta tejkaloi kompetencat
“Partitë politike s’mund të bllokojnë proceset zgjedhore” Presidenti Ilir Meta ka tejkaluar kompetencat e tij kushtetuese kur vendosi të anulojë me dekret 30 Qershorin si datën e zgjedhjeve lok...
Rama: ‘Tre përfundime të Venecias ‘pa asnjë ekuivok’.
Menjëherë pas reagimit nga presidenca, ku zëdhënësi i saj Tedi Blushi tha se Komisioni i Venecias tha se presidenti Meta nuk e ka shkelur Kushtetutën, ka reaguar Kryeministri Edi Rama. Rama pub...
Zëdhënësi i Presidentit nuk përmban fjalorin dhe thotë se: ‘Meta ka zero shkelje kushtetuese’.
  Zëdhënësi i Presidentit, Tedi Blushi në një deklaratë për mediat tha se Komisioni i Venecias vërtetoi që presidenti nuk e ka shkelur në asnjë moment Kushtetutën, pas komunikatës të publi...
Presidenti Meta, sië bën një qytetar i thjeshtë: Nis letër- ankesa për ‘Venecian’
Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka publikuar letrën për Presidentin e Komisionit të Venecias Buquicchio shoqëruar me komentet dhe qëndrimin e Presidentit të Republikës mbi “Projekt-Opinionin” e...
‘Unë jam Luani i Venecias’, thotë Meta- ‘nuk më shkarkon dot Venecia’.
Presidenti Ilir Meta ndodhet në Sarisalltik të Krujës për të festuar festën e bektashinjve. Që nga lartësitë e ‘vendit të mirë’ i Sarisalltëkut, presidenti Meta,  në një deklaratë për mediat ko...
“Meta shkeli Kushtetutën”/ Reagon Presidenca: Harrojini traktet e porositura ngado që të vijnë!
Pas doli raporti i komisionit të Venecias, të cilin Top Channel e ka siguruar ekskluzivisht, ku thuhet se presidenti Meta shkeli kushtetutën duke anuluar zgjedhjet, ka reaguar kjo e fundit. “E ...
Venecia: Anulimi i zgjedhjeve, Presidenti nuk e ka të drejtën
Raporti i Komisionit të Venecias, komenton se anulimi i datës së zgjedhjeve ndikon në të drejtën e zgjedhjeve, që është e drejtë e njeriut dhe anulimi apo shtyrja e datës së zgjedhje duhet bërë me...
Venecia: Shtyrja e zgjedhjeve pas mbarimit të mandatit, humbje e legjitimitetit të institucioneve të zgjedhura
Sipas Venecias, kjo nënkupton se kur data e zgjedhjeve është caktuar, aktorët politikë, duhet të kenë mundësinë të kenë besueshmërinë te ky vendim dhe çdo ndryshim i një vendimi të tillë duhet të ...
Venecia: Neni 170 nuk shërben për shtyrjen e zgjedhjeve nga Presidenti
Shprehimisht në raportin e Venecias, thuhet se «kompetencat e parashikuara në rastet e emergjencave parashikuar në nenin 170 nuk mund të shërbejnë si bazë ligjore për shtyrjen e zgjedhjeve nga ana...
Faqja 1 prej 212