Dekada e paqëndrueshme e Bitcoin përfundon me rritjen e kampionëve të fitimeve

Scroll back up to restore default view.

Kanë qenë ca vjet me ulje e ngritje te forta për criptovalutat, por viti 2019 ka qenë një vit frytdhënës për poseduesit e Bitcoin. Vlera e një Bitcoin u rrit më shumë se 85% që nga 1 janari, duke e vendosur atë në mesin e aseteve më të larta financiare të vitit. Në fakt, një raport i fundit nga Banka e Amerikës e emërton Bitcoin investimin e vetëm më të mirë të dekadës së fundit.

Por, pavarësisht sukseseve të tij, shumë kritikë ende këshillojnë të mos i vendosni paratë tuaja në Bitcoin.

“Është një skemë piramidale,” thotë Shefi ekonomik i Landing Tree, Tendayi Kapfidze, për Yahoo Finance. “Fitoni para vetëm në bazë të personave që hyjnë pas jush.

“Ajo nuk ka një dobi reale në botë. Janë duke u përpjekur të krijojnë një dobi për të prej dhjetë vjetësh. ’Është një zgjidhje në kërkim të një problemi dhe akoma nuk ka gjetur një problem për te zgjidhur. ”

Kriptografët e linjës se ashpër tregojnë për një mjedis që ka evoluar në mënyrë të favorshme qëkur monedhat digitale goditën tradicionalen. Që nga rritja parabolike e Bitcoin në fillim të vitit 2017, ne kemi parë adoptim të kriptovalutes brenda disa prej institucioneve më të mëdha financiare në botë. Edhe bankat qendrore kanë ndërmarrë hapat e parë drejt implementimit të monedhave të tyre dixhitale.

Akoma, ekspertët thonë,se investimi në kripto si një klasë asetesh është thjesht spekulativ.

“Unë zotëroj disa kriptovaluta. I mora në fund të vitit 2016 dhe në fillim të vitit 2017. I bleva ato pesha të barabarta me një mendim specifik: ‘këtu ka diçka, thjesht nuk e di se çfarë është,” thotë Oliver Pursche,Shefi i Strategjisë së menaxhimit te Tregut te Bruderman.

“Unë zotëroj pesë … nëse kam fat një prej tyre do të bëhet një yll.”

Pursche thotë se ai investoi në criptovalute jo vetëm për të rritur portofolin e tij, por edhe për të mësuar rreth teknologjisë që qëndron pas ketij blloku zinxhir.

“Unë nuk mendoj se hyni në të duke menduar se do të bëheni një miliarder apo milioner si rezultat i tij. Ju hyni ne te shume kthjelltësisht duke kuptuar se mund të humbni të gjithë principalin tuaj dhe kjo është thjesht spekulative, “i tha ai Yahoo Finance.

“Për mua, është gjithashtu një mënyrë për t’u edukuar në të … për mua, nëse doni të mësoni në lidhje me të, ju duhet ta zotëroni atë sepse kjo është mënyra e vetme që ju do të edukoni vërtet veten dhe te keni kujdes.”

VERITAS.COM.AL/