Sipas Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut nuk mund të thuhet se Muhamedi ishte pedofil pavarësisht se ishte martuar me një vajzë gjashtëvjeçare

Nga: Andrea Riva

Figura e Muhametit është një nga më komplekse në historinë e feve.

Nga biografia e tij, megjithatë, një gjë ka bërë më shumë skandal se të tjerat, ose martesa e tij me një vajzë gjashtëvjeçare. Natyrisht, kundërshtojnë histori- treguesit myslimanë, gjashtë vjet janë pak, por ishin kohëra të tjera. Por gjashtë vjeç janë gjashtë vjeç edhe pse, sipas kronikave, Aisha, (ky është emri i fëmijës), kish konsumuar marrëdhënien nëntë vjeç, ose kur profeti ishte 50 vjeç.

Dhe këtu hyn në lojë historia e Elisabeth Sabaditsch-Wolff, një aktiviste për të drejtat e njeriut që kishte quajtur pedofil Muhametin. Akuza e gruas, siç raporton Libero, rezulton megjithatë e pabazuar sipas një narrative të caktuar “sepse te dy ishin ende të martuar kur ajo ishte 18 vjeç. Pedofil është çdokush që tërhiqet vetëm ose kryesisht nga minorenët“. Çështja është se Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka thënë se është znj. Elisabeth Sabaditsch-Wolff që ka gabuar. Në veçanti – nënvizon Libero – “stigmatizon, ndër të tjera, “përgjithësimin pa baza faktike në të cilën ka hyrë gruaja”.

Veritas.com.al/