Departamenti i Thesarit në SHBA shpalli sot non-grata ish-deputetin Aqif Rakipi dhe biznesmenin Ylli Ndroqi me akuzat e korrupsionit, përfshirjes në grupe kriminale dhe shantazh përmes mediave në rastin e Ndroqit.

Ndërkohë Departamenti i Thesarit ka zbuluar edhe identitetet reale të tyre.

Kështu, sipas Departamentit të Thesarit, emri i vërtetë i Aqif Rakipit është Skënder Ejylbegaj. Ndërsa emri i biznesmenit Ylli Ndroqi është Xhemail Pasmaçiu.

 NDROQI, Ylli Bahri (a.k.a. PASMACIU, Xhemail; a.k.a. PASMACIU, Xhemal), Tirana, Albania; DOB 11 Mar 1965; POB Tirana, Albania; nationality Albania; Gender Male (individual) [BALKANS-EO14033].

RAKIPI, Aqif (f.k.a. EJYLBEGAJ, Skender), Elbasan, Albania; DOB 01 Apr 1964; POB Durres, Albania; nationality Albania; citizen Albania; Gender Male (individual) [BALKANS-EO14033].