NASA ka dështuar për të nisur raketën e saj masive “Artemis 1” në një mision testimi pa ekuipazh për shkak të problemeve teknike.

Artemis 1 ishte planifikuar të fluturonte pasditen e së shtunës, por këto plane u anuluan pasi anëtarët e ekipit zbuluan një rrjedhje hidrogjeni të lëngshëm.

Ekuipazhi kaloi pjesën më të mirë të mëngjesit duke u përpjekur ta zgjidhnin.Artemis 1 ishte planifikuar të fluturonte pasditen e së shtunës, por këto plane u anuluan pasi anëtarët e ekipit zbuluan një rrjedhje hidrogjeni të lëngshëm.

 

Rrjedhja e pengoi ekipin e nisjes të ishte në gjendje të mbushte rezervuarin e hidrogjenit të lëngshëm.

Kjo, pavarësisht se kishte provuar procedura të ndryshme për zgjidhjen e problemeve.

Është hera e dytë brenda një jave që agjencia hapësinore është detyruar të ndalojë numërimin mbrapsht të nisjes përballë problemeve teknike.

Përpjekja e parë e lëshimit, të hënën, u anulua pasi u ngritën disa probleme, duke përfshirë një sistem të destinuar për të ftohur motorët e raketës përpara ngritjes dhe rrjedhjet e ndryshme që lindën ndërsa raketa po furnizohej me karburant.

Rrjedhja e hidrogjenit të lëngshëm u zbulua të shtunën në orën 07:15 ET në zgavrën e shkëputjes së shpejtë që ushqen raketën me hidrogjen në seksionin e motorit të fazës bërthamore. Ishte një rrjedhje e ndryshme nga ajo që ndodhi përpara nisjes të së hënës.

.