Princesha Maria Galitzine, e bija e Princeshës Maria-Anna dhe Princit Piotr Galitzine, vdiq javën e kaluar. Ajo ishte 31 vjeç.

Në një nekrologji të botuar nga Houston Chronicle, thuhet se princesha austriake vdiq në Houston, Texas, më 4 maj, nga një aneurizëm i papritur kardiak.

Maria Singh, e lindur si Princesha Maria Galitzine, lindi në Luksemburg në 1988 dhe u transferua në Rusi me familjen e saj kur ishte pesë vjeç. Ishte atje që studioi në Shkollën Gjermane të Moskës dhe më vonë u transferua në Belgjikë për të marrë pjesë në Kolegjin e Artit dhe Dizajnit.

“Më pas ajo jetoi dhe punoi në Bruksel, Çikago dhe Houston, duke u specializuar për dizajn dhe arredimin”, shprehet në nekrologjinë e saj.

Në  momentin e vdekjes, princesha po jetonte në Houston me burrin e saj, kuzhinier Rishi Singh. Në vitin 2017, ata mirëpritën fëmijën e tyre të parë, një djalë të quajtur Maxim, të cilin Kronika e përshkruan si “molla e syrit të saj”.

Maria ishte një mbretërore evropiane me prejardhje nga dinastia Habsburg, dhe stërgjyshërit e saj ishin Perandorja dhe Perandori i fundit i Austrisë.

VERITAS.COM.AL