Ditët e fundit është komentuar më shumë se asnjëherë tjetër për simbolin e Shqiponjës; kjo pasi fotografitë e futbollistëve nga Kosova që mposhten Serbinë në ndeshjen me Zvicrën, bëri jehonë në të gjitha mediat vendore e të huaja.

Me këtë rast, për të dëshmuar lashtësinë e këtij simboli, po qarkullon edhe një fotografi derisa shihet një njeri i gdhendur në gur që me duar krijon simbolin e Shqiponjës.

Ky gur është gjetur në Durrës dhe thuhet se daton katër shekuj para Krishtit.

Veritas.com.al/