(FOTO: Embrione të modifikuara gjenetikisht)/

Shekncëtarët, për herë të parë, me sukses kanë çliruar embrionet e një pjesë të ADN që shkakton sëmundjet e zemrës- raporton BBC.

Potencialisht kjo hap portën për të siguruar 10,000 parregullsi që janë kaluar në gjenerata.

Ekipi nga Shtetet e Bashkuara dhe Koreja e Jugut i vunë embrionet që të zhvillohen për pesë ditë para se të ndalojnë eksperimentin>

Studimi ka ë bëjë me mjekësinë, por ndërkohë provokon tghellë disa çështje të të drejtës morale.

Shkenca ka hyrë përmes Epokës së Floririt në ADN falë një teknologjie që quhet

Crispr, siç u emërtua zbulimi i madh i viti 2015.

Aplikimi në mjekësi është i gjërë dhe përfshin idenë e goditjes së gabimeve gjenetike që shkaktojnë sëmundje nga ‘cystic fibrosis’ deri te kanceri i gjirit.

Veritas.com.al/