Gazetari investigativ, Gerrard Williams, vë ne dyshim librat historikë: Adolf Hitler nuk  kishte vrarë veten në Berlin, në bunkerin e rrethuar nga Ushtria e Kuqe, më 30 prill 1945, por ai kishte jetuar edhe 16 vjet të tjerë.

Sipas kerkimeve të bëra nga studjuesi në sitin Unilad, diktatori do të kete jetuar në Argjentinë, Danimarkë dhe Spanjë, derisa u vendos në qytetin argjentinas të San Carlos de Bariloche ku vdiq më 13 shkurt 1962 pas një serie infarktesh.

“Kemi raportet e Peter Baumgart, i cili u arrestua – ka shpjeguar  Williams -,por ka shpjeguar se kishte cuar Hitlerin, Eva Braunin dhe njerëz të tjerë në Tønder, Danimarkë dhe pastaj i kishte parë të ngjiteshin ne një aeroplan për Raus,menjehere pasi iken nga Barcelona.

Veritas.com.al/