Manifesti i autorit të vrasjeve në Zelandën e Re, i cili nuk ka lidhje me krimin, është në një mikskturë me ndjenjat për një supermaci të të bardhëve dhe ndoqi taktikat e miqve të tij ekstremistë- duke përfshirë edhe qëllimin për sulm racial, kulturor dhe ndarjet politike në Shtetet e Bashkuara.

Sipas manifestit të tij, autori i vrasjeve që masakroi civilë në dy xhami në qytetin Christchurch në Zelandën e Re- duket se përshkruan disa ideologji. Autori e përshkruan veten si ‘fashist’. Ai gjithashtu i shanë myslimanët si “grupi më i përbuzur mes invaduesve të Perëndimit”.

Diku tjetër në dokument, autori e përshkruan veten si ‘socialist” në varësi të përcaktimit”. Autori gjithashtu e deklaron veten si një “ambientalist”, në favor të “punonjësve të  të drejtave” dhe të  “tregjeve të përgjegjshëm”

Veritas.com.al/