Përballja e Demokratëve të mërkurën në mbrëmje në Las Vegas ka vendosur vazhdimisht ish kryetarin e Bashkisë së Nju Jorkut Michael Bloomberg në shenjester te rivalëve të tij kryesore,ndersa miliarderi në rritje bëri debutimin e tij në skenën e debatit. Por ngjarja u zgjerua shpejt në një mish mash gjithëpërfshirës dhe ishte pa dyshim debati më agresiv i sezonit të nominimeve deri më sot, pasi secili prej kandidatëve për presidentë të vitit 2020 ka lëshuar goditje të mprehta dhe shpesh personale ndaj njëri-tjetrit.

Lufta filloi e nxehtë kur, në turnin e saj të parë në mikrofon, senatorja Elizabeth Warren, D-Mass., pohoi se ajo do të mbështeste këdo që fiton nominimin, por paralajmëroi se Demokratët “marrin një rrisk të madh nëse thjesht zëvendësojmë një miliarder arrogant me një tjetër ”.

Ajo tha se fusha po shkon kundër dikujt “që i quan gratë të dhjamosura dhe lezbike me fytyrë kali – dhe jo, nuk po flas për Donald Trump, unë po flas për kryebashkiakun Bloomberg.”

Në një moment tjetër eksploziv, të pranishmit shpërthyen në sallë kur Warren i bëri thirrje Bloomberg-ut të lirojë gratë nga marrëveshjet e mospërhapjes që ata kanë nënshkruar në lidhje me ankesat e tyre civile për shkak se ai i ka ngacmuar seksualisht në vendin e punës. Pas një përfundimi zhgënjyes në vend të katërt në New Hampshire, Warren ishte veçanërisht luftarake, pasi ajo u përplas me rivalët e shumtë në përpjekje për të dalluar veten e saj edhe një herë përpara se grupet të votojnë të Shtunën në Nevada.

VERITAS.COM.AL/