Një bombë e fuqishme e vendosur në një makinë ka goditur zonën diplomatike në kryeqytetin e Afganistanit, Kabul. Nga shpërthimi i bombës u vranë mbi 80vetë dhe u plagosën 350.

Shpërthimi goditi në afërsi të ambasadës së Gjermanisë në sheshin Zanbaq, i mbushur me civilë të rastësishëm.

Tronditja ishte aq e fuqishme sa theu dritaret dhe shembi dyert e shtëpive në një rreze prej qindra metra larg.

Asnjë grup nuk ka marrë përgjegjësinë e sulmit deri tani. Por dihet se kohët e fundit Talibanët dhe militantët e ISIS kanë qenë mbrapa sulmeve të tilla.

Veritas.com.al/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Veritas.com.al/