Senati votoi para pasdites së të Premtes për gjykatësin Neil Gorsuch si anëtar të trupit gjykues Kombëtar.

Dy vota, të dyja të dhena të Premten në mbrëmje, u zgjuan pasi Demokratët ranë dakord që të zgjerojnë periudhëne debatit. Gorsuch, kandidaturë e Presidentit  Donald Trump për të zëvendësuar gjykatësin konservator në Gjykatë, Justice Antonin Scalia, u konfirmua me 54 vota pro dhe 45 vota kundër. Tre Demokratë: Heidi Heitkamp (D-ND), Joe Manchin (D-WV), dhe Sen. Joe Donnelly (D-IN) i bashkuan votat me Republikanët.

Emërimi i Gjykatësit Gorsuch ishte procesi më i kontestuar në historinë Amerikane.

/Veritas.com.al/