JOHN BINDER

Qeveria federale ka ndërtuar mure sigurie dhe rrethime në Uashington, DC, në pritje të inaugurimit të Presidentit të zgjedhur Joe Biden dhe Zëvendës Presidentes së zgjedhur Kamala Harris në 20 Janar, edhe pse të dy janë kundër barrierave të tilla në kufijtë ndërkombëtarë të kombit.

Pas trazirave në Kapitolin e Shteteve të Bashkuara në 6 Janar, qeveria federale ka urdhëruar 25,000 Gardistë Kombëtarë në Uashington DC dhe ndërtimin e barrierave rreth monumenteve historike të kombit për t’u mbrojtur nga trazirat e mundshme.

Në foto, ekipet mund të shihen duke ngritur barriera me tel rreth Kapitolit të Sh.B.A. Po kështu, pengesa të ngjashme janë vendosur përgjatë rrugëve në Uashington, DC dhe rreth pishinës reflektuese e cila qëndron midis Memorialit të Linkolnit dhe Monumentit të Uashingtonit.

Ndërsa pengesat do të jenë në vend gjatë përurimit të javës së ardhshme, Biden ka premtuar të ndalojë të gjithë ndërtimin e murit në kufirin SHBA-Meksikë dhe ka pohuar se barriera të tilla nuk zvogëlojnë kalimet e paligjshme, megjithëse të dhënat federale tregojnë ndryshe.

Në thirrjen e tij për t’i dhënë fund emergjencës kombëtare të Presidentit Trump në kufirin jugor, Biden pretendon se “ndërtimi i një muri do të bëjë pak për të parandaluar kriminelët dhe kartelet që kërkojnë të shfrytëzojnë kufijtë tanë”.

Në mënyrë të ngjashme, Harris ka kritikuar ndërtimin e murit në kufirin SHBA-Meksikë gjithashtu. Konkretisht, në vitin 2019, Harris kritikoi administratën Trump për vendosjen e trupave Amerikane në kufi dhe për përdorimin e telit të koncertinës përgjatë barrierave për të ndihmuar në parandalimin e kalimeve të paligjshme. Këto janë dy taktika të njëjtat që përdoren tani në Uashington, DC, për të mbrojtur inaugurimin e Biden-Harris

Fotografitë më poshtë tregojnë shkallën e sigurisë në kryeqytetin e vendit: